17 maart 2006

Skype en Time

1.
't Schijnt dat er bloglezers zijn die ons wel eens willen bereiken via Skype. No problem: gewoon even zoeken naar contactpersoon hermbg.
Tot skypes?

2.
De datum en tijd die op de blog verschijnt is inderdaad jullie Belgische tijd. Kwestie van het allemaal wat eenvoudiger te houden voor sommigen.

Ice (cream)

Dat ze ons nooit meer vertellen dat het in de winter niet warm kan zijn. Onze gastheer en zijn dame lopen hier met een extra trui aan omdat het weer toch een 'dipje' maakt. "Maar da's normaal, want het is nog winter," zeggen ze dan zonder blikken of blozen...
Wij zijn al blij dat we ijs, ijs en nog eens ijs uit de koelkast kunnen halen. 80°F (in het weekeind verwachten ze zelfs 83°F)... onze winters zijn wat anders. Hier kan je zelf omrekenen naar graden Celsius.
Gelukkig schiet het werk aan... aardig op. Met een beetje meeval wordt het een heel rustig weekend en kunnen we de foto's van... publiceren. Tot dan !

16 maart 2006

Terug naar school





Ja hoor, we leven nog. Maar 't is hier de voorbije dagen zo druk geweest, dat er geen tijd meer was om nog aan dit reisverslag te werken. Flor heeft deze week vrij genomen, en dat wil zeggen dat er werk aan de winkel was. Het resultaat tonen we julllie een van de volgende dagen. Tot dan deze willekeurig gekozen beelden van de voorbije dagen. Hierboven nog een prachtexemplaar uit Daytona en verderop enkele snapshots van ons bezoek aan Grandparents Day bij Senne op school begin deze week en - op verzoek - een foto-ten-voete-uit van onze afgeslankte Ann. Zelf duiken we ook eens even op, maar de hoofdrol blijft uiteraard weggelegd voor Zoë en Senne. Overigens nog goed nieuws: T. José rijdt nu feilloos met de grote wagen. Frie blijft (voorlopig?) op de passagiersstoel zitten. En ze weten nu ook hoe je uit een volautomatische auto geraakt, zodat ze niet iedere keer om hulp moeten claxoneren...
PS: De foto die niet in de reeks past, is onze manier om even gedag te zeggen tegen enkele mensen die we toch wel een heel klein beetje missen (;-o).








13 maart 2006

Zunday

Een greep uit onze zondagse activiteiten.
Het verhaal moet je zelf even bedenken.
Want 't is hier een warme zondag...




papa, zoon en mama




12 maart 2006

On the beach


Ochtendwandeling? De jongste dagen kwam het er niet van. Maar het geslenter door de stad en over speelpleinen maakt natuurlijk veel goed. En ook die enkele minuten op het strand waren onvergetelijk...

Cadeautjes



Andermaal tijd vandaag om wat cadeautjes uit te delen. Dat gebeurt met mondjesmaat, want het aanbod van de familie uit België was zo groot dat we Zoë en Senne ook de volgende dagen nog regelmatig zullen kunnen verrassen... Of is het omdat we rekening moeten houden met de mama en papa die telkens een handje moeten toesteken bij het in elkaar knutselen van die leuke dingen?



500.000 bikers



Drukke dagen in Daytona. De jaarlijkse Bikers Week lokt zo'n half miljoen motoliefhebbers (-fanaten?) naar de stad. Goed voor enkele honderdduizenden Yamaha's, Kawasaki's, Honda's, Harley's en andere BMW's op de wegen in en rond de stad. Blinkend tot en met worden ze tentoongesteld in Main Street. Daar kan je over de koppen lopen. Maar ook aan het circuit zelf valt er heel wat te beleven. De grote merken showen er hun meest recente modellen. Doch ronduit imponerend zijn de tientallen custom bikes. De ene oogt al spectaculairder dan de andere. Net zoals hun prijskaartje: voor een "Big Daddy" moet je al snel 60.000 USD neertellen...
Met op de achtergrond dolenthousiaste speakers die de wedstrijden van commentaar voorzien, de gierende banden en de voortdurende acceleleraties na de chicanes en andere snelheidsremmende bochten snuffelen we enkele uurtjes rond op Daytona. Uiteraard niet alleen, zoals jullie op de foto zien.



Voor de fans: Ricky Carmichael zorgde vrijdagavond voor een absolouut record: voor de vijfde keer op rij won hij de Supercross, al bleef het lang een dubbeltje op zijn kant.



't Is wel niet allemaal rozengeur en maneschijn tijdens zo'n Bikers Week. Mede door het schitterende weer, stevenen ze af op een triest record. Nu al stierven er 12 motorijders in verkeersongevallen en de drukste dagen moeten nog komen