24 maart 2006

Melbourne en Hollywood...


Gekke jongens, die Amerikanen. We zitten nog steeds in Florida, maar als we de roadmaps bekijken, maken we een echte wereldreis. Vandaag kwamen we zelfs terecht in Melbourne en Hollywood.
Eerst naar Melbourne. Niet ver daarvandaan ligt de Brevard Zoo. Op onze weg naar het zuiden werden we tot daar begeleid door Achille, Jose, Ann, Senne & Zoë. Na een bezoek aan de dierentuin, reden we verder in onze Chevvy Impala. Dat ging vlotjes. Zo vlotjes zelfs dat we ons in Vero Beach even de tijd gunden om er bij Circuit City de laatste in voorraad zijnde Sony DSC-W50 aan te schaffen. Jammer genoeg kwamen we na dit zijsprongetje in een file terecht. 24 miles stapvoets verkeer ! In de - je gelooft het nooit na al die zonnige dagen - gietende REGEN ! Iedereen was dat roadblock al snel beu, en wou van die kletsnatte 95. Met als gevolg dat we tot in Hollywood moesten rijden om uiteindelijk een plekje voor de nacht te vinden... Hier vonden we uiteindelijk onze kamer-voor-één-nacht. Mét jacuzzi !

23 maart 2006

34



Er was er eentje jarig. en dat werd gevierd.
met een nieuw kapsel...
met een winkelmomentje met Senne en Zoë...
met een kusje van Flor...
met een cadeautje van iedereen...
met heel veel telefoontjes uit België...
met veel boodschappen op de voice mail...
met...

En uiteraard met een lekker etentje voor dat "stelletje gekkerds" ...

22 maart 2006

Ponce Inlet



Ponce Inlet is een klein havenstadje aan de oceaan, met een vaargeul richting Mosquito Lagoon. Die inham is gemarkeerd door een knalrode vuurtoren waar ze niet weinig trots op zijn. Het is de tweede hoogste van de VS en je kan hem zien vanop 19 mijl in zee. Het 360° panorame van bovenop deze toren kan je zelf bewonderen via deze link. De plezierboten liggen in Ponce Inlet drie rijen hoog te overwinteren (!), het strand is er zo goed als verlaten, het water helderder dan kraantjeswater en wij... wij genoten er enkele uurtjes van de zon, met onze voeten in het water en de kites van Zoë en Senne in de lucht. Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig !


TE NOTEREN: vandaag vielen er enkele druppels. Maar 't bleef wel tegen de 30°C en het duurde amper 10 minuten...

Het programma voor de volgende dagen staat nu ook zo goed als vast. Donderdag trekken we (Frie & Herm) naar het zuiden. Terwijl Kim in Miami haar titel verdedigt, gaan wij even genieten van een zonsondergang op Key West. Via de Everglades en Alligator Alley keren we terug naar Port Orange. Daar pikken we dan maandag of dinsdag José en Achille op en trekken we noordwaarts. Jacksonville, Tallahassee en zo via Tampa terug naar Orlando. Of we overal online geraken, is nog maar de vraag, dus het kan wel even duren vooraleer de beelden gepost worden.

21 maart 2006

Kennedy Space Center





't Was echt een (jongens)droom die uitkomt: een ganse dag rondhangen in het Kennedy Space Center op Cape Canaveral. Nog indrukwekkender dan we al vermoedden. Je moet het met je eigen ogen gezien hebben om te beseffen hoe knap het allemaal is. En hoe imposant een Saturnus V waarmee ze voor het eerst een bemannende vlucht rond de maand konden realiseren, in werkelijkheid wel is. Petje af hoor. Helemaal stil word je als je beseft dat de eerste vlucht naar de maan allemaal gebeurde met een computer die niet meer geheugen had dan een doorsnee rekenmachientje nu... Lefgozers die astronauten? Ja hoor, maar evenzeer de duizenden die eraan meewerkten en beseften: failure is not an option !

tip voor de niet zo ervaren computergebruikers:
als je klikt op een foto krijg je (meestal) een groter exemplaar te zien !

20 maart 2006

Nieuwe outfit



... made in Belgium !

Zo vader - zo zoon



Een rug die niet helemaal meer wee wil ? Een kleine snijwonde ?
Allemaal geen probleem hier. Ann's Medical Health Center draait altijd op volle toeren. Maar de zichtbare gevolgen van de nauwe samenwerking tussen vader en zoon bij het bouwen van het entertainmentcenter kan ze niet verbergen. Gelukkig maar, want anders hadden we jullie nooit deze leuke 'Zo vader, zo zoon'- combinatie kunnen presenteren.



Entertainment Center



Dit is het dan: het fonkelnieuwe entertainment center ten huize van de heer en mevrouw Flor Verstraelen - Ann Van Herck. Wekenlang lagen de losse onderdelen - netjes ingepakt in grote kartonnen dozen - te wachten in de garage, tot er enkele nietsvermoedende bezoekers uit België over de vloer zouden komen om 'even te helpen' een kast in elkaar te steken. Geloof ons: die 'kast' heeft ons een hele week lang probleemloos kunnen entertainen !

19 maart 2006

Foto's aan de lopende band


Tussendoor even een een allegaartje aan beelden, Om die te zien moet je hier klikken. Zo kom je terecht bij ons fotoalbum op Yahoo360°/Flickr.com. Als we wat veel beelden hebben, gaan we die de volgende dagen toevoegen aan deze show, dus hou de link in de gaten !

Zonnige groetjes aan iedereen daar van iedereen hier !


The Shamu Adventure













Seaworld ! Hanne had ons er al zoveel over verteld nadat ze hier enkele jaren geleden op visite was, dat een bezoek niet kon uitblijven. En vermits ook Senne en Zoë voortdurend de mond vol hebben over Shamu en zijn/haar vrienden, werd het voor iedereen een lange, vermoeiende dag... 't Is bovendien Spring Week, wat zoveel wil zeggen als geen school. Dus overal extra drukte. Dat belooft voor de volgende dagen !

De beelden uit Seaworld kan je ook hier bekijken als diashow.