05 april 2006

Once more: zo vader... zo zoon



Childcare



op zijn Vlaams...





en in de States...

04 april 2006

Verjaardagscadeaus











De Belgische verjardagscadeautjes voor Zoë (en Senne) van de nonkels en tantes en de moekes en vakes zijn nu ook uitgepakt. Onze koffers zijn nu zo goed als leeg. Zou er dan toch langzamerhand een einde komen aan deze leuke maand in Florida ????

Thuisbasis



Af en toe contact met thuis... dat doet deugd !



Of gewoon even genieten van de Vlaamse bloemen die Jan ooit naar Florida smokkelde en die het hier blijkbaar best naar hun zin hebben.

Florida feest - Gators sink teeth into crown !



Noah way: Florida flattens UCLA
Vijf (!) volle bladzijden in USA Today. Dat illustreert wel hoe belangrijk de zege van de Florida Gators tegen de UCLA Bruins in de Final Four van de NCAA is. Met overduidelijke 73-57 cijfers veegden de Gators de vloer aan met de basketbalstudenten van Los Angeles voor 43.168 kijkers in de sporthal van Indianapolis. In de thuishaven (Jacksonville) zat het stadium ook overvol en werd er gefeest tot en met. Uitblinker was Joakim Noah. De zoon van tennis-ster Yannick die - getuige de televisiebeelden - een verwoed basketbalfan is geworden, werd uitgeroepen tot de Final Four's most outstanding player... Da's wat anders dan voetbal in België...

Vrolijke vrienden





... dat zijn wij !

St.Augustine (2)



Ze kon het echt niet laten. Een bezoek aan het oudste houten (!) schooltje van de VS.




Achille met zwarte beer... 't schijnt dat die beesten hier nog in de vrije natuur leven.? Flor had zelfs ooit het genoegen (?) er 's avonds eentje te ontmoeten.



In het Lightner museum kregen we een leuke demonstratie van mechanische muziekunstrumenten. Geluid kan je thuis wel eens komen beluisteren.



Uiteraard moest St. Augustine verdedigd worden. En dat gebeurde vanop het Castgillo de San Marco.

St. Augustine

Een cultureel dagje ditmaal, met een bezoek aan St. Augustine, de oudste vestiging in de Nieuwe Wereld. De Spanjaarden zetten er als eerste voet aan land. De stad dankt haar naam aan de feestdag van Sint-Augustinus, wat de dag was waarop de scheepsbemanning eindeijk land ontwaardde...



De slavenmarkt werd later een gewone markt en heeft geschiedkundige waarde omdat hier voor het eerst de officiële maten en gewichten (inches en punds) werden gebruikt 'om de consument beter te beschermen.



Op toch langsheen het Spaanse kwartier.



De binnenmuren van de kathedraal werden beschilderd met geschiedkundige taferelen



Snoepers...



Piraten? Nooit van gehoord...

03 april 2006

Bunnies

Rare jongens... die Amerikanen. Hebben ze een (zon)dagje vrij en waar houden ze zich mee bezig? Met Paashazen in hun tuin zetten...





Lazy Sunday Afternoon

Lazy sunday afternoon,
I've got no mind to worry,
Close my eyes and
Drift away...














The Small Faces zongen het jaren geleden,
Wij pasten het nu maar eens letterlijk toe...

02 april 2006

Spruce Creek









't Wordt onderhand tijd om ook eens de onmiddellijk omgeving van de Shade Creek Lane te bekijken. Bij deze dus een beeld van de ingang van de Sawgrass Point-wijk, en van de nabijgelegen Spruce Creek, waar we zowaar een zonnende schildpad aantroffen.

Stormwaarschuwing









"The hurricane season is coming and will be as strong as last year..."
Ze verwachten hier weer enkele stevige stormpjes, dus maken ook Ann en Flor hun huisje klaar om die hurricanes te doorstaan. "Met planken voor de ramen en deuren, is het echter zo donker binnen, dat je je helemaal niet meer gerust voelt. Vandaar dat we nu stormzeilen willen ophangen die de rondvliegende brokstukken tegenhouden, maar tegelijk ook nog voldoende licht doorlaten."
Enkele tientallen boorgaten, schroeven, bouten en dies meer later, is Shade Creek Lane 5943 paraat om alle hurricanes te weerstaan. Met dank voor het deskundig advies van "dad from Oud-Turnhout, Belgium".

Waarschuwing

Deze blog lezen, kan gevaarlijk zijn. Net zoals alle andere dingen die je in de States doet. Getuige hiervan een greep uit de talloze waarschuwingsborden die je her en der aantreft. Het ene al gekker dan het andere... Oordeel zelf maar: